Horizontaal douchen

Douchen doen we staand en badderen in een badkuip doen we normaal gesproken gewoon liggend, maar het kan ook anders volgens de nieuwste innovaties op dit gebied. Als u nieuwsgierig bent geworden dan raad ik u aan dit artikel te lezen, en sta versteld van de mogelijkheden.

Er zijn ook al douches verkrijgbaar met een ingebouwde zonnebank. Lijkt het u niet nog meer ontspannend als u liggend ging douchen in plaats van staand? Zo heeft bijvoorbeeld sanitairfabrikant Dornbracht een nieuwe toepassing bedacht. Dit heet Ambiance Tuning Technique. Hierin zitten voorgeprogrammeerde choreografieën waarin de watertemperatuur en de hoeveelheid ervan uit meerdere waterpunten kan worden gecombineerd, oftewel er is ook de mogelijkheid om horizontaal te douchen. Het zorgt echt voor een nieuwe dimensie in de douchebelevenis. Op deze manier kunnen de dagelijkse spanningen ook los komen uit de spieren en het hoofd. We kunnen nog beter ontstressen.

                  

Deze horizontale douche heeft de beschikking over 6 waterstralen die uit een groot doucheveld stromen boven de gebruiker. Er zijn ook verschillende waterstralen en watertemperaturen met elkaar te combineren. Dit is te bedienen met een eenvoudig centraal bedieningselement in het hoofdgedeelte van het ligvlak. U kunt zelfs een watermassage uit laten voeren met waterstralen met verschillende watertemperaturen die tegen elkaar in lopen van de schouders tot de voetzolen.

Het is niet bepaald aangenaam om op de koude douchevloer te gaan liggen, dus daarom kan het ligvlak ook worden verwarmd. Een subtiel doucheputje zorgt ervoor dat het water meteen weer kan wegstromen. Zoals altijd zijn er mensen die een horizontale douche de hemel in prijzen, maar er zijn ook critici. Zo noemde onlangs de Engelse krant The Guardian deze nieuwe vinding de slechtste uitvinding aller tijden. Hoe je het nu wendt of keert, voor mensen die ´s morgens liever nog even willen blijven liggen is deze horizontale douche de ideale oplossing. (Bron: Dornbracht)

Lees meer